Tietotekniikan palvelut

Kauttamme saat muun muassa seuraavat palvelut, päivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta aina samaan edulliseen hintaan tai suuremmat työt sopimuksen mukaan.

Hinnat voimassa 1.1.2023 alkaen:

 • Yksityishenkilöt 90€ / tunti (sis. alv 24%)
  • Tietokoneiden asennukset
  • Tietokoneiden puhdistus / huolto
  • Internet-yhteyden asennus
  • Käyttöopastus
  • yms.

Yrityspalvelumme löytyvät täältä: Bitguru Oy

Minimilaskutus on asiakkaan luona tehdystä työstä tunti ja muutoin puolituntia.
Huom. Toimistolla tehdystä työstä laskutamme ainoastaan siltä ajalta, kun ihminen työskentelee, emme esim. koneen tai ohjelmistojen lataamiseen kuluvasta ajasta.

Windows, Mac, Linux, Android, iOS

Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, joissa tarvitsisi hieman opastusta. Olet sitten hankkinut uuden laitteen tai ohjelman ja käyttö ei suju suunnitelmien mukaan. Autamme ja neuvomme niin Windowsin, Macin kuin Linuxin kanssa. Myös tablettien ja puhelimien käyttöjärjestelmät ja yleisimmät sovellukset ovat tuttuja.

Vanhaankin tietokoneeseen saa uutta ilmettä, kun koneeseen päivittää uudemman käyttöjärjestelmän. Käyttöjärjestelmä saattaa olla mennyt sekaisin tai tuntua hitaalta, jolloin pelkästään uudelleen asennus saa koneen tuntumaan taas nopealta ja uudelta. Uutta potkua on saatavissa myös kovalevyn vaihdolla uuden tekniikan SSD-levyyn tai valokuviin uutta loistoa päivittämällä vaikkapa tulostimen uuteen. Ota rohkeasti yhteyttä ja toteutamme toiveesi tai selvitämme tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun.

Tuntuuko joskus uuden tekniikan käyttö haastavalta? Onko ystäväpiirissänne tai työyhteisössä samanlaisia tuntemuksia? Voimme järjestää räätälöityjä koulutuksia juuri teidän toiveidenne pohjalta.

Tuliko taas hankittua myyjän suosituksesta omaan käyttöön soveltumaton tuote? Et ole ainoa. Seuraavalla kerralla ota ensin yhteyttä meihin ja kartoitetaan todellinen tarve. Voimme testata etukäteen esim. 4G/5G verkon kuuluvuuden ja opastaa muutenkin tarvittavien laitteiden hankinnassa. Aina se kallein laite ei ole sopivin omaan tarpeeseen ja vastaavasti halvimmalla laitteella saattaa säästää hinnassa, muttei hermoissa.

Autamme mielellämme internet-yhteyksien käyttöönotossa ja vianselvityksessä. Operaattorit tarjoavat yhteyden ainoastaan ”seinään” asti ja siitä eteenpäin yhteydet ovat asiakkaan omalla vastuulla. Joskus modeemit pitää olla reitittävinä ja joskus siltaavina. Joskus tarvitaan porttien ohjauksia turva-/riistakameroille, peleille jne.

Oli tarve millainen tahansa, niin me autamme.

Pelkkä internet-yhteys ei aina ole riittävä. Käytössä saattaa olla useampia laitteita ja vaikka tarve tulostaa kaikilta yhteiseen tulostimeen tai tallentaa yhteiselle verkkolevylle. Myös monikerroksisessa, suuressa tai muuten haastavassa rakennuksessa ei aina yksi langaton tukiasema riitä jakamaan langatonta verkkoa koko rakennukseen. Autamme rakentamaan tarpeitasi vastaavan koti- tai yritysverkon, joko täysin langattomasti tai tarvittavat yhteydet kaapeloiden.

Turvalliseen verkon rakennukseen, toimitamme myös OPNsense palomuurit.

Suurimmassa osassa koneita on ilmajäähdytys, jolloin koneen sisällä olevat puhaltimet imevät viileää ilmaa koneen sisälle ja puhaltavat lämmintä ilmaa ulos. Tämä aiheuttaa pölyn kertymistä koneen sisään. Pöly taas aiheuttaa komponenttien lämpenemistä lisää, jonka vuoksi koneeseen tarvitaan lisää viileää ilmaa jäähdyttämään. Tästä oravanpyörästä seurauksena saattaa olla koneen tuulettimien äänen lisääntyminen, kun ne joutuvat pyörimään nopeammin. Nykyiset koneet osaavat laskea myös nopeuttaan lämmitessään ja tämä taas saa koneen toimimaan hitaammin. Pölyssä myös piilee tulipalovaara. Tämän vuoksi koneet on takuuajan umpeutumisen jälkeen hyvä avata ja pölyt puhdistaa aina ajoittain. Tätä toimenpidettä ei kuitenkaan kannata tehdä itse koneen mahdollisen rikkoutumisvaaran vuoksi, vaan jättää tehtävä ammattilaiselle.

Autamme koneen suojauksessa ennen kuin ”pöpöt” pääsevät tarttumaan. Jos kuitenkin on käynyt niin ikävästi, että laitteesi on saanut tartunnan, niin hoidamme sen hellästi kuntoon.

Olemme suomalaisen F-Securen kumppani ja kauttamme ohjelmalisenssien lisäksi asennukset ja tuki.

Microsoft 365 on Microsoftin tarjoama ohjelma- ja palvelupaketti, jossa paketista riippuen monipuoliset Office-ohjelmat (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitysgrafiikka, tietokanta yms.) sekä sähköposti (Exchange/Outlook), tiimityöskentely (Teams) ja intranetsivut (Sharepoint) sekä monia muita palveluita. Kustannustehokas, turvallinen ja monipuolinen ratkaisu, niin kotitalouksille kuin yrityksillekin.

Olemme Microsoft kumppani ja kauttamme voit hankkia niin lisenssit, kuin käyttöönoton, tuen ja muut Office 365:een / Microsoft 365:een liittyvät palvelut.

Office 365 / Microsoft 365 on monipuolinen ja alati kehittyvä palvelupaketti, josta kerromme mielellämme lisää.

Tarjoamme pitkän kokemuksemme pohjalta apua kaikessa, mitä kodin ja pienten yritysten tietotekniikassa tulee vastaan.

Palveluista on mahdollista saada kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksestä on lisää tietoa Verohallinnon sivuilla.

Matkakulut ja päivärahat veloitamme kulloinkin Verohallinnon vuosittaisen päätöksen mukaan.