Windows 10 -päivitys

Windows 10 on tänään tullut asennettavaksi kaikille niille joilla on päivitykseen oikeutettu Windows 7, 8 tai 8.1.

Asennuksessa kannattaa huomata, että se on päivitys. Windows 7:n tai 8:n tuoteavain ei toimi suoraan Windows 10:n puhtaassa asennuksessa. Joten vaikka koneella olisi ”vanhaa krääsää” josta haluaa eroon, niin päivitys pitää tehdä ensin. Päivityksen yhteydessä vanha tuoteavain merkitään Windows 10:n avaimeksi ja sen jälkeen kyseiseen koneeseen voi tehdä puhtaankin asennuksen.

Päivityksen yhteydessä on myös mahdollista valita, että päivitetään ainoastaan käyttöjärjestelmä, mutta ei säilytetään mitään vanhoja ohjelmia yms. Tämä on lähempänä täysin puhdasta asennusta ja suositeltavaa jos haluaa aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä.

Ennen päivitystä on myös hyvä huomata, että välttämättä kaikki oheislaitteet ja koneelle asennetut ohjelmat eivät toimi Windows 10 kanssa. Ohjelmat kannattaa mahdollisuuksien mukaan päivittää uusimpaan versioonsa ennen päivitystä.

Aikaisempien Windows versioiden päivitys on toiminut välillä arvaamattomasti ja puhdas asennus on ollut suositeltavaa, jos konetta on jo pitkään käytetty edellisellä käyttöjärjestelmällä. Toivottavasti aikaisemmista ongelmista on päästy nyt uuden Windowsin myötä eroon.

Media Creation työkalulla voi tehdä Windows 10 USB tai DVD median, jolla asennuksen voi suorittaa jatkossa. Media Creation työkalun voi ladata täältä: http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Jos Windows 10 -päivityksen kanssa kuitenkin esiintyy ongelmia tai haluat antaa sen ammattilaisen tehtäväksi, niin klikkaa soittele 044 344 9183 tai laita postia tuki@apulaiset.fi ja hoidamme päivityksen puolestanne.